2021-06-02 17:49:44

Dana zaštite prirode

Tehnička škola u Imotskom i ekološki tehničari obilježili Dan zaštite prirode

Tehnička škola u Imotskom i ekološki tehničari obilježili Dan zaštite prirode

Ekološki tehničari, učenici Tehničke škole u Imotskom su obilježili su Dan zaštite prirode pod sloganom ,,Hoću svoju eko vreću”.

Održana je radionica u knjižnici Tehničke škole gdje su budući ekološki tehničari na platnenim vrećicama oslikali te pretočili svoje ekološke poruke za sugrađane. Svjesni su kako je i najmanji korak važan za očuvanje prirode  i  usporavanje klimatskih promjena. Ekološki tehničari žele ukazati kako unatoč tehnološkom napretku ovisimo o zdravim ekosustavima koji su preduvjet pitke vode, čistog zraka, zdrave hrane a time i ljudskog zdravlja. Svako ljudsko djelovanje treba biti u harmoniji s prirodom.

Oslikane eko vreće su izložili i besplatno dijelili ispred robne kuće IMA

Ekološki tehničar, zanimanje budućnosti, je svojim obrazovanjem, znanjem i sposobnostima uključen u različite oblike zaštite prirode i okoliša, na čemu inzistiraju i ekološke normative Europske unije.

Današnje moderne tehnologije nose sa sobom probleme povezane sa zagađenjem okoliša koji su postali veliki teret pa se pri njihovom razvoju polazi od načela očuvanja okoliša.

Stoga ekološki tehničar kao zanimanje dobiva sve veći značaj u društvu.

fotogalerija

 

 

 

 


Tehnička škola u Imotskom